Ταράτσα

Το κτηριακό συγκρότημα "Καπνομάγαζο", υπήρξε διαχρονικά ένα από τα μεγαλύτερα και περισσότερο εμβληματικά κτίρια της περιοχής και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο, επειδή αποτελεί αξιόλογο δείγμα ειδικής χρήσεως κτιρίου με σημαντικά μορφολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, αναπόσπαστο τμήμα και μαρτυρία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Αλεξανρούπολης. Από τον Μάιο του 2016 κτηριακό συγκρότημα στεγάζoνται η "Δημοτική Βιβλιοθηκή" και η "Ταράτσα" ένα πρωτοποριακό cafe bar, το οποίο βρίσκεται στο ημιυπόγειο του νεοκλασικού κτιρίου. O ιδιαίτερος αυτός χώρος αποτελεί όχι μόνο ένα cafe bar αλλά ένα ζωντανό χώρο ανταλλαγής ιδεών και συνάντησης ανθρώπων.

Είναι ένας ήσυχος χώρος, ιδανικός για χαλάρωση και μελέτη. Στο ζεστό και φωτεινό χώρο στο ημιυπόγειου, τα πρωινά μυρίζουν καφέ και βιβλία. Για να ξεμουδιάσετε μπορείτε να πάρετε τον καφέ σας και να ανεβείτε στην βιβλιοθήκη. Για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την μονοτονία μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο παρέα με το βιβλίο τους ή την παρέα τους.

Η "Ταράτσα" λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ και περιμένει όλους εσάς να απολαύσετε τον καφέ, το αναψυκτικό, το ποτό σας και τα διαφορετικά πιάτα με νέες γεύσεις...

Tαράτσα, η [taratsa]

Ταράτσα ονομάζουμε την επίπεδη στέγη σπιτιού που δεν καλύπτεται με κεραμίδια Κατασκευάζεται συνήθως από μπετόν, με επίστρωση από πλάκες ή από άλλο αδιάβροχο υλικό και περιβάλλεται από προστατευτικό τοίχο ή κιγκλίδωμα.

Από το ιταλικό terrazza-o fr. terrasse; sp. terrazo η οποία προέρχεται από το μεσαιωνικό λατινικό TERRACEUS θηλ. TERRACEA (γήινη) TERRA (γη). Η αρχική σημασία του TERRACEA ήταν ύψωμα γης (rialzo di terra) που το συγκρατούσε μια λιθοδομή για περίπατο ή παρατήρηση.

ΦΡ (οικ.) την έκανα ταράτσα, έφαγα πάρα πολύ.
ΦΡ (στην περίπτωση μας) κατέβα στην ταράτσα, πάμε για καφέ ή ποτό στο ημιυπόγειο της Βιβλιοθήκης.

taratsa footer

Ωράριο Λειτουργίας

Καθημερινά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ...

Επικοινωνία

Ταράτσα book'n'coffee
Αίνου 46
Τ.Κ. 68132, Αλεξανδρούπολη
Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2551081311